Awarradam

Palumeu

Undënö mensen in Awarradam! Wij zijn de gasten van het jaar, we hebben namelijk een tapir gezien. Echt supercool! Ook hebben we grote spinnen gzien. Wel een beetje eng. Ook kikkers die giftig waren en hele mooie blauwe vlinders. Ze waren wel snel dus we hebben er geen goed foto’ van kunnen maken. Ook veel papagaaien, toekans, apen en ook een paar muggen. Heel veel in de boot gezeten, veel gelopen, bijzondere dingen gezien en meegemaakt. Goed weer gehad en heerlijk gegeten. Het was gewoon top. Heel erg bedankt voor alles en we gaan jullie missen!
Familie Gardeslen
“We hebben hier een hele leuke tijd gehad! Alle mensen hier zijn echt super lief! Ik ga jullie allemaal heel erg missen. Ik hoop dat ik hier nog een keer kan komen. Ook het eten was hier heel lekker en de jungle was echt super mooi! Ik ga jullie nogmaals heel erg missen. Heel erg bedankt voor de leuke dagen! - xx –
EMMA GARDESLEN
Beste mensen van Awarradam eiland. We hebben hier een geweldige tijd gehad op het eiland. Door de vele (voor ons) nieuwe indrukken en dieren / vogels die wij gezien hebben lijkt het wel of we hier 14 dagen in plaats van 4 dagen zijn geweest. Toch zijn we door de goede zorgen en het lekkere eten helemaal tot rust gekomen. We willen jullie bedanken voor de mooie tijd die we gehad hebben en hopen nog eens terug te komen. Groeten Lotte en Frederik
Lotte en Frederik
Wat een prachtige omgeving! Na een reis met de bus en boot zijn we op zaterdag 15 juli aangekomen op Awarradam. Een hele mooie plek om te verblijven. Zondag zijn we naar de dichtbij liggende dorpen geweest. In één van de dorpen met plezier naar zang geluisterd en dans gekeken (en meegedaan). Veel dieren gezien zoals aapjes, giftige kicker, vogelspin, en (drie van ons) de waterkip! Dank voor de goede zorg! Het lekker eten! Het Vissen! Groet, familie B.B. (Rotterdam)
familie B.B. (Rotterdam)
Awarradam, 1 uur vliegen en een half uur varen verwijderd van Paramaribo. Een heerlijk oord! Onder de bezielende leiding hebben we genoten van ons verblijf hier. 7 volle dagen hebben Elton, Hendrik en Madieh ons een leerrijk, rustgevend en actief programma voorgeschoteld. Heerlijk zwemmen met de stroom mee. Peti, de naam is klein maar het genieten van deze plek is groots. De botanische achtertuin van Awarradam laat ons zien hoe nietig we zijn. De Powusieberg een uitputtende tocht, maar het uitzicht bovenop de berg is top. Grandam oneindig stromend water waar het heerlijk toeven is met een bord BB met R. De piranha’s gevangen door Hendrik zijn groots, groter, grootst. Heerlijk genoten van een kopje koffie/thee midden op de Suriname rivier, heel vroeg in de ochtend. ‘s Nachts het geluid van de brulapen, heel lang en heel eng. Hengelen, de oriba’s zijn heel moeilijk te vangen, de zoon van Madeh kan het echter heel goed! Zo nog veel meer! Awarradam we hebben genoten, gran tangi fi!
Eddy, Eric, Riño, Jania, Miguel en Carmen
Dit was een prachtig avontuur met enthousiaste, inspirerende wijze begeleiding van sjamaan Elton. Veel dank aan Elton de gids voor zijn professionele begeleiding en het creëren van (nog meer) teamspirit. Ook dank aan Hendrik en het keukenpersoneel! Tot de volgende keer!
Riño
Ik ben enorm tevreden over heel deze uitstap. In mijn ogen is een oord als dit meer dan luxe hier midden in het oerwoud. De gids en de begeleiding speelden ook zeker een grote rol in deze prachtige ervaring. Wat ik heb ervaren is dat niet alleen de volwassenen, maar ook de kinderen zeer vriendelijk en behulpzaam zijn. Ik zou ook graag willen benadrukken dat onze gids, Elton, on zeer aangename en leerrijke trip heft bezorgd. Het is mij ook meer dan duidelijk gevonden dat hij deze jo met hart en ziel doet. Verder kan ik alleen maar wensen dat deze plek, samen met het prachtige, steeds zeldzamere ongerepte bos nog lang zal behouden blijven bestaan. Wanneer ik de mogelijkheid zie om nog eens te komen, zal ik er niet aan twijfelen!
Miguel
Alle lieve mensen van Awarradam en de omliggende dorpen. Onwijs bedankt voor jullie gastvrijheid & gezelligheid, we gaan het missen! We hebben het hier super gehad! Het eiland Awarradam, het zwemmen, de tochten, wandelingen en niet te vergeten, het heerlijke eten! De zon, natuur en het frisse water, 4 dagen genieten! Liefs en wie weet tot snel.
Roland, Berlinda, Storm en Mauro
Hartelijk dank voor de vrolijkheid, de gastvrijheid en het zo verwend te worden door de hele staff. Een schitterende natuur en een geweldige gids.
Theis en Tineke de Jong
Wij hebben hier een geweldige tijd gehad! Heerlijk gegeten en goed verzorgd op alle gebieden. We voelen ons enorm verwend. Het is een schitterende plek! Hartelijk bedankt!
Ayla en Margaret Emnink
Lieve mederwerk(st)ers van Awarradam, wat zijn wij ontzettend door jullie verwend tijdens ons paradijselijk verblijf. Gastvrijheid staat hier hoog in het vaandel. Wij gaan reclame maken voor deze tropische verrassing. Wat ons betreft blijft Awarradam zoals het is: hartverwarmend om te vertoeven. Dankjewel!
Kees Hoogedijk en Anja Mirje
Bedankt allen, die ons verblijf in Awarradam heel speciaal hebben gemaakt; cultuur, de gastvrijheid, de natuur en de rest was een bron in ons die opgeladen is en een geweldige herinnering voor ons samen!
Jan en Lizet Vreeker
“Wederom een onvergetelijk verblijf dankzij de goede verzorging, prima chef(s) in de keuken en twee fantastische gidsen: warme persoonlijkheden met gevoel voor humor en trots om Surinamer te zijn. Gewoon een super goede organisatie om trots op te zijn.”
Kot ‘A Winti
“Palumeu and Kasikasima really are places I will never forget: the places have it all! (Trekking, fishing, swimming in the rapids…) But beside that, I think that Palumeu people are the best, nicest and most interesting Amerindians I have ever met! Stay yourself, keep smiling and sharing your lifestyle whit us! I really hope I can come back.”
Daniel, Ramien en Remy
Wat een ontzettend mooi plekje is Palumeu! Meteen een hartelijk welkom door onze gids. Veel van de natuur en de cultuur gezien en gehoord. De boottochten naar de verschillende mooie eilandjes en sula’s hier waren top! Al helemaal met het scherpe oog van de gids, waardoor we van alles zagen. Heel mooi ook hoe trots en zuinig jullie zijn op dit stukje aarde. Een ervaring om niet meer te vergeten!
Nick en Fenna
“Dank jullie wel voor de geweldige en unieke ervaring! Ontzettend leuk om te zien hoe de inheemsen hier leven en vooral samenleven. Daar kunnen wij nog wat van leren! Ook onze dank aan de gidsen en bootsmannen die ons vol enthousiasme hebben begeleid. Het was een verblijf om niet te vergeten!”
John, Jeannet, Paul, Alice, Tim en Tanja
“Het was geweldig in Palumeu. Erg authentiek, een geweldige gids en heerlijk eten. Het uitzicht vanaf het terras is formidabel en het personeel is heel vriendelijk. Veel succes met deze formule.”
Herman
“Huwelijksreis naar Kasikasima: een regelrechte hit! Heel veel dank aan onze fantastische gids + crew!”
Robert en Ellen
“Super vakantie binnen Suriname. Van alle trips die ik heb gedaan was dit echt uniek! Hele leuke en goeie gidsen!”
Frederique
“Zo ontzettend genoten van de oprechte en zeer lieve gastvrijheid. Wat een vakkundige mensen. Alles gezien wat we wilden zien en toch ook de tijd gehad om te relaxen en te genieten van de rust en de natuur om ons heen. Maaltijden zéér goed verzorgd, afwisselend en zelf gevangen meerval gegeten! Bijzonder en lekker!"
Shariska en Daan
“Wat een geweldige dagen hebben wij gehad! Wij hebben genoten van de schitterende natuur, omgeving, de vriendelijke gidsen & dorpsbewoners en het heerlijke goed verzorgde eten. De tochten/wandelingen in de jungle werden goed begeleid. Het was fijn tussendoor ook lekker wat tijd voor onszelf te hebben, wij zijn heerlijk tot rust gekomen. Hartstikke bedankt voor deze fijne week!”
Leuwen en Janne
“We hebben een mooie tijd beleefd hier in Palumeu samen met onze gids: gewekt worden door brulapen, heerlijke natuurwandelingen, zwemmen bij de watervallen, een vis van 8 kg zien vangen, “hangmatteren”, ons laten drijven met de stroomversnelling mee op de Tapanahonyrivier, genieten van het uitzicht op Poti Hill, boogschieten, en het geweldige eten van de kookdames. Napohpa van ons allemaal.”
Hugo, Leen, Kristien, Marnik en Suzanne
“Wat een belevenis om 4 dagen in dit prachtige stuk van Suriname te verblijven. Een goede afwisseling van activiteiten en relaxen. Dankzij de gidsen hebben wij genoten van de natuur. Wij willen ook de bevolking van Palumeu bedanken voor hun gastvrijheid! We hebben genoten van iedere keer weer een heerlijke maaltijd, een schone hut en om 6:30 uur een thermosfles met kokend water voor koffie op ons balkon. Napohpa!”
Mariella, Christoine en Frank
“We hebben een heerlijke tijd gehad. Prachtige junglewandelingen, wakker liggen van de brulkikker, lekker gegeten en een fantastische begeleiding van de gids. Allemaal bedankt!”
Jos en Silvia Benschop